29.08.2021

Strava - hva er det?

I SkiLøpernes løpefestival benytter vi Strava. Ved å bruke appen er det enkelt å se hvem andre som løper og man kan - om man vil - konkurrere med andre uten å løpe løypen samtidig. Har du lyst til å prøve deg? Her finner du informasjon om hvordan du kommer igang.

Gratis aktivitetssporingsplattform

Strava er en gratis aktivitetssporingsplattform som kan brukes som en app eller via nettet. Selv om den har så mange tilleggsfunksjoner at mange anser det som et sosialt nettverk for idrettsutøvere i stedet for bare en app.

Den fungerer som en app på telefonen din, sporer aktiviteten din og kjører, men du kan også laste opp data fra treningssporere til Strava også. På denne måten vil du se enda mer informasjon om løpene og kroppen din. Men, viktigst av alt, trenger du ikke en fitness-tracker eller pulsmåler for å bruke appen.

Den har god GPS-sporing, noe som gjør det til et flott alternativ hvis du vil se nøyaktig hvor du løp og hvordan ytelsen din var i bestemte områder. Men det serverer også informasjon om løpeturen din, for eksempel hvor lenge du løp for, tempoet og hastigheten din.

Del, lik og ha kontakt med andre løpere

I tillegg til å spore løpene dine, er det et stort samfunnselement for Strava. Du kan legge ut oppdateringer, dele bilder, legge til venner, få kontakt med andre løpere, dele løpene og aktivitetene dine, berømme folk for sine løp, delta i utfordringer, bli med i klubber, motta merker og mye mer.

Vil du prøve Stava-appan? Her kommer tips til deg som vil starte

1. Installer appen

Det første trinnet er å laste ned Strava-appen, som er kompatibel med de fleste Android- og iOS-enheter. Bare ta turen til Apple App Store eller Google Play og søk etter Strava.

2. Registrer deg

Når du har lastet ned appen, blir du bare bedt om å fylle ut navn, kjønn og fødselsdato. Dette er bra for deg som vil, bokstavelig talt, være i gang så raskt som mulig.

Men dette betyr at for å legge til flere detaljer i appen, finjustere personverninnstillingene og finne ut mer om fellesskapsfunksjonene, må du gå og jage dem ned selv.

3. Juster innstillingene

Hvis du vil endre innstillinger når som helst, går du til Profil-fanen i den nederste menylinjen. I øverste høyre hjørne, trykk på tannhjulikonet for å komme til innstillingene dine.

Det er her du kan gjøre endringer i hele opplevelsen din med Strava, inkludert tilkoblede apper og enheter, måleenheter, pushvarsler og, viktigst, personverninnstillinger.

4. Tilpass personvern

Da vi først opprettet en Strava-konto, ble vi litt sjokkerte over å finne at alle innstillingene for å dele profilen din og aktiviteten din automatisk ble satt til ‘alle’. At dette gjør oppsettingsprosessen raskere og mer fornuftig med tanke på at Strava er rustet opp for fellesskapet, men dette ga oss ikke mye tillit til dataene våre.

Dessuten ble vi spurt om vi ønsket å synkronisere kontakter under påmeldingsprosessen. Til tross for å treffe Nei, ble tilgangen til kontakter slått på.

Dette burde ikke hindre deg i å bruke appen. Men det betyr at du kommer til å ønske å bruke litt tid på å kombinere innstillingene for å være sikker på at du er fornøyd med det Strava deler.

Gå igjen til profilen din, trykk på tannhjulikonet og bla deretter til personvernkontroller. Avhengig av hvordan du vil bruke appen, vil vi anbefale deg å lese gjennom hvert alternativ her og gjøre endringer deretter. For eksempel er det fornuftig å ha profilen din åpen for alle for mange av oss, men du vil kanskje at aktivitetene dine deles med bare deg.

Selvfølgelig, hvis du vil dele alt, kan du det. Men husk at løpsdataene dine kan avsløre mye om vanene og plasseringen din.

Hvis du bare er opptatt av å spore et løp for nå, vil du ta turen til Strava-oversikten og trykke på Record for å komme i gang. Appen vil da låse seg på stedet ditt og bekrefte at det er en GPS-lås på plass – det er dette som sporer plasseringen din. Vent på dette til du legger ut, men ikke bekymre deg for at det bare tar noen sekunder.

Så trykker du på den oransje Start-knappen for å begynne. Mens du kjører, vises store, dristige statistikker på skjermen. Når du er ferdig, trykker du på stoppknappen. Du vil se ruten din vises på et kart, i tillegg til detaljer om hastighet, avstand og effektutgang.

Trykk «Finish» for å legge til flere detaljer om løpeturen din, som en tittel for det aktuelle løpet, alle bilder du tok mens du kjørte, samt en beskrivelse av hvordan kjøringen føltes. Du kan deretter lagre eller forkaste aktiviteten din. Det vil bli delt med hvem du valgte å dele det med i innstillingene dine, og du vet at det er lagret fordi det vises på Feed-startsiden..

For å se på aktiviteten din over tid, er det bare å gå til profilen din. Det er her du vil se detaljer om hvor ofte du løper, hvor mange miles du har løpt og kilometeren din totalt i år. Treffstatistikk og statistikk er delt opp i enda mer detalj.

Segmenter

Muligheten til å sammenligne seg med andre uten å være på samme sted, til samme tid, er noe som har gjort Strava til en gigant innen sosiale treningsmedier.

Strava opererer segmenter. Et segment er en forhåndsdefinert strekning som brukere kan sammenligne tider på. Dette kan være en runde, en flat strekke eller (mest populært) en stigning. Segmenter er i alle hovedsak laget av brukeren selv, og man velger selv om andre kan se segmentet.

Et populært segment i Norge er bakken opp til Tryvannstårnet. Her sloss både amatører og profesjonelle om tittelen King of the Mountain og Queen of the Mountain, KOM og QOM er kortnavnet. Disse titlene tildeles den som har raskest tid.

Og sist, men ikke minst er Skiløpets traseer i disse dager særs populære!

Lykke til!

Våre sponsorer

Plexusklinikken

Plexusklinikken er en tverrfaglig klinikk. De tilbyr fysioterapi, naprapati, osteopati og coaching. Klinikken har også personlige trenere og en egen gym.

Besøk nettside

×

Askim & Spydeberg Sparebank

Som en solid lokalbank med røtter tilbake til 1859, skaper vi enda mer lokal kompetanse og lokale relasjoner. Vi handler lokalt, legger verdiskapningen igjen i lokalsamfunnet og skaper lokale arbeidsplasser. Et levende og aktivt lokalsamfunn betyr mye for oss i Askim & Spydeberg Sparebank.

Besøk nettside

×

KC Follo AS

Kontorcompaniet AS leverer alt innen interiør, reklamegaver, giveaways og bekledning. Vi er veldig glade for å ha med KC Follo med på laget!

Besøk nettside

×

Don Pablos Pizza

Pizzarestauranten som startet i 1977 serverer ekte, håndlaget pizza fra eget bakeri på Ski. Oppskriftene er deres egne og i deres lille bakeri bakes pizzabunner daglig til kunder i Ski, Askim og omegn.

Besøk nettside

×

USBL

USBL er Norges nest største boligbyggelag og ble etablert i 1948. Deres nær 90.000 medlemmer har forkjøpsrett på ca 72.000 boliger i hele landet, samt fortrinnsrett på en rekke utleieboliger. USBL ble med som hovedsponsor for SkiLøpet fra 2014, og vi er glade for at de fortsetter å støtte opp om SkiLøpet og fremme aktivitet i Ski.

Besøk nettside

×

Sørby Utleie

Vi er et kjedeuavhengigfirma for utleie av maskinermed fokus på miljø, kvalitetog service.

Besøk nettside

×

Color Line

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier. Årlig reiser ca. 4 millioner personer til og fra Norge med selskapets skip. Rederiet har i dag en operasjonell flåte på seks skip, og opererer fire internasjonale fergelinjer mellom sju havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Selskapets visjon er å bli Europas beste rederi innen cruise og transport. I forbindelse med SkiLøpet 2018 trekker vi tre vinnere av gavekort på gratis cruise Oslo-Kiel t/r for 1 - 4 personer med Color Line.

Besøk nettside

×

Maxim

Maxim ønsker med sitt brede sortiment av sportsnæring å hjelpe deg med å nå dine resultater uavhengig om du er en profesjonell idrettsutøver eller en mosjonist som ønsker å komme i bedre form.

Besøk nettside

×

Meny Ski

Meny i Eikeliveien 1 var den første - og lenge den eneste - Meny-butikken i Ski. Her får du et bredt og delikat vareutvalg til både hverdag og fest, og butikkens hyggelige betjening er alltid beredt til å hjelpe deg. Meny har vært involvert i SkiLøpet fra den spede begynnelse, og i jubileumsåret sørger de for at løperne raskt får fylt opp energilagrene etter målgang ved å levere rikelig med bananer.

Besøk nettside

×

Family Sports Club Ski

Family Sports Club, som tidligere het Stamina, tar mål av seg til å bli en ledende aktør innenfor skandinavisk folkehelse ved å bygge et helsehus, som skal bidra til å gjøre flere friske. Family Sports Club (Stamina Trening Ski) har vært med og støttet SkiLøpet i flere år og sørger alltid for energisk og morsom oppvarming for små og store løpere!

Besøk nettside

×

Norsk Trafikksikring

Norsk Trafikksikring AS er totalleverandør av tjenester innen arbeidsvarsling. Selskapet leverer kurs, tjenester og utleie av materiell over hele landet.

Besøk nettside

×

Tusenfryd

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark, med et stort utvalg attraksjoner for store og små. Ta en tur for å få fart på adrenalinet, eller for å ha en hyggelig dag med familien. Hvert år har SkiLøpets unge deltakere kunnet vinne gratisbilletter til parken - så også i jubileumsåret.

Besøk nettside

×

PartyTime AS

PartyTime selger alt du trenger til en vellykket fest, bursdag, karneval etc; kostymer, ballonger, barartikler, dekor og pynt, Piñatas (pinatas), fyrverkeri/pyro med mer. I tillegg selger og leier vi ut lyd, lys og DJ utstyr.

Besøk nettside

×

Löplabbet Ski

Löplabbet er Norges eneste kjede av butikker som spesialiserer seg på løping, og kun det. Betjeningen du møter i butikkene er selv løpere og har en masse kunnskap, erfaringer og tips å dele med deg som kunde. Utvalget er håndplukket av våre eksperter og skal dekke et så stort spekter av ulike bruksområder og type føtter som mulig. Et bredere og mer komplett utvalg av løpesko må du ut av landet for å finne.

Besøk nettside

×