10.04.2017

SkiLøpet – et løp for hele familien

SkiLøpet har distanser tilpasset alle aldre. De aller yngste kan få følge av mor eller far i MiniSkiLøpet, de litt større løper MiniSkiLøpet 2k, og de enda litt større kan løpe 5k og 10k.

En aktivitet vi kan gjøre i sammen

-Vi deltar først og fremst fordi det er gøy å løpe. Det å være med på løp er sosialt, gir god mestringsfølelse og ikke minst er det moro med en aktivitet vi kan gjøre sammen, forteller mamma i familien Bolin/Lund. Sammen med hennes mann Hans Jørgen, og deres to sønner har Merete og familien deltatt i SkiLøpet hvert år siden oppstarten i 2012.

-Vi var i Ski da dere delte ut flyers til det første løpet i 2012. Siden vi tidligere har løpt Ski-mila, tenkte jeg at dette vi jo bare være med på. Barna løp først de korteste distansene, men de siste to årene har de begge løpt 5 km-runden, sier Merete.

Den spreke familien stiller også opp som funksjonærer på løpsdagen. Da barna løp MiniSkiLøpene kunne de voksne følge med barna mens de selv sto løypevakt. Nå gjør de unna pliktene tidlig på dagen, og kan deretter nyte løpet og tid sammen etter målgang i både 5k og 10k.

Familien deltar på mer enn bare SkiLøpet - Vi liker å være med på mye forskjellig;  først står Follotrimmen på programmet. I fjor løp Jacob sin første Follotrim på sin 13-årsdag. I år skal også hele familien delta i Sentrumsløpet. Det blir gøy å løpe i Oslo, med masse publikum. I august skal vi faktisk til Reykjavik på ferie med innlagt maraton for oss voksne. Det gleder vi oss til! Så er det selvfølgelig 6. utgaven av SkiLøpet første helgen i september for hele familien.


Foto: Hans-Jørgen, Jacob, Ludvig og Merete deltar i flere løp gjennom sesongen


Populære MiniSkiLøp

SkiLøpets to barneløp har vist seg å være populære. Løpene har vært fulltegnet de siste årene. Det betyr at det er 450 barn som stiller i de to MiniSkiLøpene.

MiniSkiLøpet er en kort runde fra gågaten og rundt Ski Rådhus på ca 500 meter. Her stiller de aller yngste fra alder 0 år til ca. 6-7 år. Noen løper runden alene, noen har foreldre løpende ved siden av, og noe ligger godt i vognen sin mens pappa eller mamma triller runden.  

I MiniSkiLøpet 2k stiller barna som er litt eldre. Det er stort sett barn i alderen 7-8 år til ca. 9-10- 11 år som stiller. Denne gruppen starter også i Ski sentrum, men løper opp og rundt den flotte Waldemarhøy parken, før målpassering i gågaten.

Som med oss voksne er det stor individuell forskjell i løpelyst og tempo i alle aldersgrupper, så man må bare velge den løypen man tror passer best.

Påmelding, startnummer, gaveposer og medaljer

Har du lyst til å melde på barna anbefaler vi at du gjør det med en gang fordi vi har begrenset med plasser.

Påmelding til MiniSkiLøpene skjer på samme måte som for 5k og 10k løpene via vår hjemmeside og det koster 75 kroner. Alle som er påmeldt får hente sitt startnummer og en innholdsrik gavepost, med blant annet en deltaker t-shirt, på Löplabbet i dagene før løpet.

Etter målpassering i Ski sentrum får alle barna flotte deltakermedaljer og litt forfriskninger. Det er mye forventning, spenning, stolthet og glede å spore i de mange barneansiktene vi ser i Ski på SkiLøpet, og vi gleder oss igjen til å ta i mot alle barna i Ski 2. september.


Foto: Skibsted

Våre sponsorer

Plexusklinikken

Plexusklinikken er en tverrfaglig klinikk. De tilbyr fysioterapi, naprapati, osteopati og coaching. Klinikken har også personlige trenere og en egen gym.

Besøk nettside

×

Askim & Spydeberg Sparebank

Som en solid lokalbank med røtter tilbake til 1859, skaper vi enda mer lokal kompetanse og lokale relasjoner. Vi handler lokalt, legger verdiskapningen igjen i lokalsamfunnet og skaper lokale arbeidsplasser. Et levende og aktivt lokalsamfunn betyr mye for oss i Askim & Spydeberg Sparebank.

Besøk nettside

×

KC Follo AS

Kontorcompaniet AS leverer alt innen interiør, reklamegaver, giveaways og bekledning. Vi er veldig glade for å ha med KC Follo med på laget!

Besøk nettside

×

Don Pablos Pizza

Pizzarestauranten som startet i 1977 serverer ekte, håndlaget pizza fra eget bakeri på Ski. Oppskriftene er deres egne og i deres lille bakeri bakes pizzabunner daglig til kunder i Ski, Askim og omegn.

Besøk nettside

×

USBL

USBL er Norges nest største boligbyggelag og ble etablert i 1948. Deres nær 90.000 medlemmer har forkjøpsrett på ca 72.000 boliger i hele landet, samt fortrinnsrett på en rekke utleieboliger. USBL ble med som hovedsponsor for SkiLøpet fra 2014, og vi er glade for at de fortsetter å støtte opp om SkiLøpet og fremme aktivitet i Ski.

Besøk nettside

×

Sørby Utleie

Vi er et kjedeuavhengigfirma for utleie av maskinermed fokus på miljø, kvalitetog service.

Besøk nettside

×

Color Line

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier. Årlig reiser ca. 4 millioner personer til og fra Norge med selskapets skip. Rederiet har i dag en operasjonell flåte på seks skip, og opererer fire internasjonale fergelinjer mellom sju havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Selskapets visjon er å bli Europas beste rederi innen cruise og transport. I forbindelse med SkiLøpet 2018 trekker vi tre vinnere av gavekort på gratis cruise Oslo-Kiel t/r for 1 - 4 personer med Color Line.

Besøk nettside

×

Maxim

Maxim ønsker med sitt brede sortiment av sportsnæring å hjelpe deg med å nå dine resultater uavhengig om du er en profesjonell idrettsutøver eller en mosjonist som ønsker å komme i bedre form.

Besøk nettside

×

Meny Ski

Meny i Eikeliveien 1 var den første - og lenge den eneste - Meny-butikken i Ski. Her får du et bredt og delikat vareutvalg til både hverdag og fest, og butikkens hyggelige betjening er alltid beredt til å hjelpe deg. Meny har vært involvert i SkiLøpet fra den spede begynnelse, og i jubileumsåret sørger de for at løperne raskt får fylt opp energilagrene etter målgang ved å levere rikelig med bananer.

Besøk nettside

×

Family Sports Club Ski

Family Sports Club, som tidligere het Stamina, tar mål av seg til å bli en ledende aktør innenfor skandinavisk folkehelse ved å bygge et helsehus, som skal bidra til å gjøre flere friske. Family Sports Club (Stamina Trening Ski) har vært med og støttet SkiLøpet i flere år og sørger alltid for energisk og morsom oppvarming for små og store løpere!

Besøk nettside

×

Norsk Trafikksikring

Norsk Trafikksikring AS er totalleverandør av tjenester innen arbeidsvarsling. Selskapet leverer kurs, tjenester og utleie av materiell over hele landet.

Besøk nettside

×

Tusenfryd

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark, med et stort utvalg attraksjoner for store og små. Ta en tur for å få fart på adrenalinet, eller for å ha en hyggelig dag med familien. Hvert år har SkiLøpets unge deltakere kunnet vinne gratisbilletter til parken - så også i jubileumsåret.

Besøk nettside

×

PartyTime AS

PartyTime selger alt du trenger til en vellykket fest, bursdag, karneval etc; kostymer, ballonger, barartikler, dekor og pynt, Piñatas (pinatas), fyrverkeri/pyro med mer. I tillegg selger og leier vi ut lyd, lys og DJ utstyr.

Besøk nettside

×

Löplabbet Ski

Löplabbet er Norges eneste kjede av butikker som spesialiserer seg på løping, og kun det. Betjeningen du møter i butikkene er selv løpere og har en masse kunnskap, erfaringer og tips å dele med deg som kunde. Utvalget er håndplukket av våre eksperter og skal dekke et så stort spekter av ulike bruksområder og type føtter som mulig. Et bredere og mer komplett utvalg av løpesko må du ut av landet for å finne.

Besøk nettside

×