09.11.2023

SkiLøpet er ved veis ende

I år feiret SkiLøpet 10-årsjubileum og nok en gang ble arrangementet en sportslig folkefest slik det har vært de foregående år. Styret har allikevel besluttet å avvikle arrangementet.

–SkiLøpet er alt vi håpet det skulle bli og mere til. Mest av alt er vi stolt av å ha skapt et profesjonelt mosjonsløp med en så tydelig familieprofil, og for å ha vekket til live treningsglede hos så mange. Det har videre vært fantastisk å få ta del i mestringsglede sammen med så mange av deltakerne. Dette er følelser som har inspirert oss til å gjennomføre SkiLøpet i alle disse årene. Til tross for dette har et samlet styre nå kommet frem til at SkiLøpet avvikles, sier løpsleder Espen Gustavsen.

SkiLøpet ble arrangert for første gang i 2012 med omkring 450 deltakere. År for år vokste løpet og har på det meste hatt i overkant av 1200 deltakere. Med to barneløp, 5k og 10k har det vært distanser for alle nivåer. Torget i Ski har dannet en flott ramme for arrangementet og løypene har tatt deltakerne med på stier og veier i og rundt Ski. Det lokale engasjementet har vært stort, og både sponsorer, idrettslag, korps, ordfører og innbyggere har støttet løpet, og er noe som har bidratt til et vellykket arrangement.

Styret i SkiLøperne som står bak SkiLøpet, har holdt i trådene på prosjektet fra år til år. Planlegging av det neste løpet starter allerede uken etter det siste, og arbeidet er et helårsprosjekt. Det er mye som skal på plass for å kunne gjennomføre et profesjonelt løp i trygge rammer. Styremedlemmene har i år kommet frem til at arbeidsmengden er blitt for omfattende og ønsker samtidig å frigjøre tid til andre gjøremål og må med det prioritere tiden annerledes. SkiLøpet legges ned og SkiLøperne som frivillig forening avvikles høsten 2023. Men treningsgruppa med gratis treninger hver tirsdag vil fortsette som før.

–Trening, fellesskap og løpeglede er SkiLøpernes verdier, og vi er takknemlige for å ha fått kjenne på dette sammen med alle som har løpt, eller vært en del av SkiLøpet på andre måter, sier Espen Gustavsen.

SkiLøperne er registrert som en frivillig organisasjon og løpet er non-profit. For å kunne gjennomføre har SkiLøpet vært helt avhengig av støtte fra det lokale næringsliv og sponsorene, og fra de mange frivillige som har stilt opp.

SkiLøpernes styre retter en spesiell takk til:

Deltakerne

–Vi håper at følelsen ved å lykkes og gjennomføre fremdeles er en som kan gjenkalles, og noe som hver enkelt fremdeles gleder seg over.

Sponsorer
USBL, Askim & Spydeberg Sparebank, Plexusklinikken, KC Follo, Don Pablos Pizza, Ervik, Meny, Sabra Tours, BDO, STIL Tekstilservice, Ski Bygg, Stamina trening, Skonnord, Dytt AS, Energi 1 Kraft, Springtime Travel, Brødrene Dahl, Klinikk for alle, Dachser, Andresen Bil og Manpower.

–Noen av dere har vært med oss hele veien og andre i kortere perioder. Vi håper dere også har hatt det gøy – og vi kunne ikke har gjort dette uten dere!

Samarbeidspartnere
LöpLabbet på Ski Storsenter, PartyTime, Sørby Utleie, Color Line, Meny i Eikeliveien, Maxim sportsdrikke, Norsk Trafikksikring, Family Sportsclub, Tusenfryd og alle andre bedrifter og butikker som har bidratt med små og store tjenester og uttrekkspremier alle disse årene.

–Mange av detaljene ligger i deres bidrag. Tusen takk for støtten og arbeidet dere har lagt ned.

Nordre Follo kommune (og tidligere Ski kommune) for uvurderlig støtte og bistand med lån av torget samt teknikk fra Rådhusteatret.

–Dere har vært positive, støttet og rost oss fra første dag. Det har vi satt enormt stor pris på.

Frivillige

–Tusen takk for deres engasjement og gode smil!

Styret retter også en spesiell takk til Janicke Bråthe som var med å starte løpet og fungerte som løpsleder i mange år, til tidligere styremedlemmer og til de som har vært med i en utvidet organisasjonskomite de siste årene: Terje Espe, Anita Myrmæl, Vibecke Tvedt Gustavsen, Camilla Rodal, Helga Kringen og Kashif Mir, samt til Mona Bråthen som har bidratt med blant annet design av jubileumsmedaljen.

–Takk for samarbeidet og for deres utrettelige engasjement, kunnskap og gode humør!

Og til slutt en takk til alle andre som har heiet på oss og støttet SkiLøpet av familie, venner og andre løpeentusiaster.

Styret i SkiLøperne
Espen Gustavsen, Mette Synnerstrøm, Stig Lima,
Elisabeth Thorsvik og Eline Hyggen Skari.

Våre sponsorer

Plexusklinikken

Plexusklinikken er en tverrfaglig klinikk. De tilbyr fysioterapi, naprapati, osteopati og coaching. Klinikken har også personlige trenere og en egen gym.

Besøk nettside

×

Askim & Spydeberg Sparebank

Som en solid lokalbank med røtter tilbake til 1859, skaper vi enda mer lokal kompetanse og lokale relasjoner. Vi handler lokalt, legger verdiskapningen igjen i lokalsamfunnet og skaper lokale arbeidsplasser. Et levende og aktivt lokalsamfunn betyr mye for oss i Askim & Spydeberg Sparebank.

Besøk nettside

×

KC Follo AS

Kontorcompaniet AS leverer alt innen interiør, reklamegaver, giveaways og bekledning. Vi er veldig glade for å ha med KC Follo med på laget!

Besøk nettside

×

Don Pablos Pizza

Pizzarestauranten som startet i 1977 serverer ekte, håndlaget pizza fra eget bakeri på Ski. Oppskriftene er deres egne og i deres lille bakeri bakes pizzabunner daglig til kunder i Ski, Askim og omegn.

Besøk nettside

×

USBL

USBL er Norges nest største boligbyggelag og ble etablert i 1948. Deres nær 90.000 medlemmer har forkjøpsrett på ca 72.000 boliger i hele landet, samt fortrinnsrett på en rekke utleieboliger. USBL ble med som hovedsponsor for SkiLøpet fra 2014, og vi er glade for at de fortsetter å støtte opp om SkiLøpet og fremme aktivitet i Ski.

Besøk nettside

×

Sørby Utleie

Vi er et kjedeuavhengigfirma for utleie av maskinermed fokus på miljø, kvalitetog service.

Besøk nettside

×

Color Line

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier. Årlig reiser ca. 4 millioner personer til og fra Norge med selskapets skip. Rederiet har i dag en operasjonell flåte på seks skip, og opererer fire internasjonale fergelinjer mellom sju havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Selskapets visjon er å bli Europas beste rederi innen cruise og transport. I forbindelse med SkiLøpet 2018 trekker vi tre vinnere av gavekort på gratis cruise Oslo-Kiel t/r for 1 - 4 personer med Color Line.

Besøk nettside

×

Maxim

Maxim ønsker med sitt brede sortiment av sportsnæring å hjelpe deg med å nå dine resultater uavhengig om du er en profesjonell idrettsutøver eller en mosjonist som ønsker å komme i bedre form.

Besøk nettside

×

Meny Ski

Meny i Eikeliveien 1 var den første - og lenge den eneste - Meny-butikken i Ski. Her får du et bredt og delikat vareutvalg til både hverdag og fest, og butikkens hyggelige betjening er alltid beredt til å hjelpe deg. Meny har vært involvert i SkiLøpet fra den spede begynnelse, og i jubileumsåret sørger de for at løperne raskt får fylt opp energilagrene etter målgang ved å levere rikelig med bananer.

Besøk nettside

×

Family Sports Club Ski

Family Sports Club, som tidligere het Stamina, tar mål av seg til å bli en ledende aktør innenfor skandinavisk folkehelse ved å bygge et helsehus, som skal bidra til å gjøre flere friske. Family Sports Club (Stamina Trening Ski) har vært med og støttet SkiLøpet i flere år og sørger alltid for energisk og morsom oppvarming for små og store løpere!

Besøk nettside

×

Norsk Trafikksikring

Norsk Trafikksikring AS er totalleverandør av tjenester innen arbeidsvarsling. Selskapet leverer kurs, tjenester og utleie av materiell over hele landet.

Besøk nettside

×

Tusenfryd

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark, med et stort utvalg attraksjoner for store og små. Ta en tur for å få fart på adrenalinet, eller for å ha en hyggelig dag med familien. Hvert år har SkiLøpets unge deltakere kunnet vinne gratisbilletter til parken - så også i jubileumsåret.

Besøk nettside

×

PartyTime AS

PartyTime selger alt du trenger til en vellykket fest, bursdag, karneval etc; kostymer, ballonger, barartikler, dekor og pynt, Piñatas (pinatas), fyrverkeri/pyro med mer. I tillegg selger og leier vi ut lyd, lys og DJ utstyr.

Besøk nettside

×

Löplabbet Ski

Löplabbet er Norges eneste kjede av butikker som spesialiserer seg på løping, og kun det. Betjeningen du møter i butikkene er selv løpere og har en masse kunnskap, erfaringer og tips å dele med deg som kunde. Utvalget er håndplukket av våre eksperter og skal dekke et så stort spekter av ulike bruksområder og type føtter som mulig. Et bredere og mer komplett utvalg av løpesko må du ut av landet for å finne.

Besøk nettside

×