10.04.2017

SkiLøpet – et løp for hele familien

SkiLøpet har distanser tilpasset alle aldre. De aller yngste kan få følge av mor eller far i MiniSkiLøpet, de litt større løper MiniSkiLøpet 2k, og de enda litt større kan løpe 5k og 10k.

En aktivitet vi kan gjøre i sammen

-Vi deltar først og fremst fordi det er gøy å løpe. Det å være med på løp er sosialt, gir god mestringsfølelse og ikke minst er det moro med en aktivitet vi kan gjøre sammen, forteller mamma i familien Bolin/Lund. Sammen med hennes mann Hans Jørgen, og deres to sønner har Merete og familien deltatt i SkiLøpet hvert år siden oppstarten i 2012.

-Vi var i Ski da dere delte ut flyers til det første løpet i 2012. Siden vi tidligere har løpt Ski-mila, tenkte jeg at dette vi jo bare være med på. Barna løp først de korteste distansene, men de siste to årene har de begge løpt 5 km-runden, sier Merete.

Den spreke familien stiller også opp som funksjonærer på løpsdagen. Da barna løp MiniSkiLøpene kunne de voksne følge med barna mens de selv sto løypevakt. Nå gjør de unna pliktene tidlig på dagen, og kan deretter nyte løpet og tid sammen etter målgang i både 5k og 10k.

Familien deltar på mer enn bare SkiLøpet - Vi liker å være med på mye forskjellig;  først står Follotrimmen på programmet. I fjor løp Jacob sin første Follotrim på sin 13-årsdag. I år skal også hele familien delta i Sentrumsløpet. Det blir gøy å løpe i Oslo, med masse publikum. I august skal vi faktisk til Reykjavik på ferie med innlagt maraton for oss voksne. Det gleder vi oss til! Så er det selvfølgelig 6. utgaven av SkiLøpet første helgen i september for hele familien.


Foto: Hans-Jørgen, Jacob, Ludvig og Merete deltar i flere løp gjennom sesongen


Populære MiniSkiLøp

SkiLøpets to barneløp har vist seg å være populære. Løpene har vært fulltegnet de siste årene. Det betyr at det er 450 barn som stiller i de to MiniSkiLøpene.

MiniSkiLøpet er en kort runde fra gågaten og rundt Ski Rådhus på ca 500 meter. Her stiller de aller yngste fra alder 0 år til ca. 6-7 år. Noen løper runden alene, noen har foreldre løpende ved siden av, og noe ligger godt i vognen sin mens pappa eller mamma triller runden.  

I MiniSkiLøpet 2k stiller barna som er litt eldre. Det er stort sett barn i alderen 7-8 år til ca. 9-10- 11 år som stiller. Denne gruppen starter også i Ski sentrum, men løper opp og rundt den flotte Waldemarhøy parken, før målpassering i gågaten.

Som med oss voksne er det stor individuell forskjell i løpelyst og tempo i alle aldersgrupper, så man må bare velge den løypen man tror passer best.

Påmelding, startnummer, gaveposer og medaljer

Har du lyst til å melde på barna anbefaler vi at du gjør det med en gang fordi vi har begrenset med plasser.

Påmelding til MiniSkiLøpene skjer på samme måte som for 5k og 10k løpene via vår hjemmeside og det koster 75 kroner. Alle som er påmeldt får hente sitt startnummer og en innholdsrik gavepost, med blant annet en deltaker t-shirt, på Löplabbet i dagene før løpet.

Etter målpassering i Ski sentrum får alle barna flotte deltakermedaljer og litt forfriskninger. Det er mye forventning, spenning, stolthet og glede å spore i de mange barneansiktene vi ser i Ski på SkiLøpet, og vi gleder oss igjen til å ta i mot alle barna i Ski 2. september.


Foto: Skibsted

Våre sponsorer

Manpower Ski

Med 50 års erfaring og mange hundre medarbeidere ute i oppdrag hver dag, er Manpower vikar- og bemanningsbyrået i Ski med lengst og mest lokalkunnskap. Vi er veldig glade for at Manpower Ski har valg å bli med som hovedsponsor for SkiLøpet!

Besøk nettside

×

KC Follo AS

Kontorcompaniet AS leverer alt innen interiør, reklamegaver, giveaways og bekledning. Vi er veldig glade for å ha med KC Follo med på laget!

Besøk nettside

×

Ski Bygg AS

Ski Bygg er et av Nordens ledende byggevarehus, med lange tradisjoner for salg av byggevarer og trelast. Det hele startet i 1919 da Ski begynte å vokse etter at jernbanen kom til bygda. Ski Bygg har bidratt med gavekort som uttrekkspremier helt fra starten av SkiLøpet, og vi er veldig glade for at de nå i 2018 valgte å bli med som hovedsponsor.

Besøk nettside

×

Klinikk for Alle

Klinikk for Alle ble etablert i 1989 som et tverrfaglig tilbud til alle med plager i muskel- og leddsystemet. Bedriften har siden starten vokst og er i dag en kjede på 16 klinikker med over 200 terapeuter og ansatte fordelt på de store byene i Norge.

Besøk nettside

×

Askim & Spydeberg Sparebank

Askim & Spydeberg Sparebank er en selvstendig lokal sparebank. To lokale sparebanker i over 150 år, slo seg sammen til Askim & Spydeberg Sparebank i april 2015. Vi legger stor vekt på å opprettholde vår selvstendighet, tilknytning til lokalsamfunnet, rask saksbehandling og god personlig service. Det handler om å gjøre store drømmer til virkelighet og om å bidra til å skape et levende, blomstrende lokalsamfunn.

Besøk nettside

×

USBL

USBL er Norges nest største boligbyggelag og ble etablert i 1948. Deres nær 90.000 medlemmer har forkjøpsrett på ca 72.000 boliger i hele landet, samt fortrinnsrett på en rekke utleieboliger. USBL ble med som hovedsponsor for SkiLøpet fra 2014 og fortsetter støtten også i 2017.

Besøk nettside

×

Lucky Bowl Ski

På Lucky Bowl kan du kombinere besøk på New York style restaurant, for eksempel med spesialiteten homemade burger med ulike toppinger, med et par runder bowling. Vi er glade for å ha Lucky Bowl Ski med som sponsor for SkiLøpet 2019.

Besøk nettside

×

Color Line

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier. Årlig reiser ca. 4 millioner personer til og fra Norge med selskapets skip. Rederiet har i dag en operasjonell flåte på seks skip, og opererer fire internasjonale fergelinjer mellom sju havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Selskapets visjon er å bli Europas beste rederi innen cruise og transport. I forbindelse med SkiLøpet 2018 trekker vi tre vinnere av gavekort på gratis cruise Oslo-Kiel t/r for 1 - 4 personer med Color Line.

Besøk nettside

×

Maxim

Maxim ønsker med sitt brede sortiment av sportsnæring å hjelpe deg med å nå dine resultater uavhengig om du er en profesjonell idrettsutøver eller en mosjonist som ønsker å komme i bedre form.

Besøk nettside

×

Meny Ski

Meny i Eikeliveien 1 var den første - og lenge den eneste - Meny-butikken i Ski. Her får du et bredt og delikat vareutvalg til både hverdag og fest, og butikkens hyggelige betjening er alltid beredt til å hjelpe deg. Meny har vært involvert i SkiLøpet fra den spede begynnelse, og i jubileumsåret sørger de for at løperne raskt får fylt opp energilagrene etter målgang ved å levere rikelig med bananer.

Besøk nettside

×

Rock 'n' Roll Catering

Rock 'n' Roll Catering drives av Janne og Tommy, et ekte kokke par, med tilsammen over 30 års fartstid i bransjen. Janne har de siste 10 årene vært souschef ved bankettkjøkkenet til Grand Hotel i Oslo mens Tommy de siste årene har vært medeier og kjøkkensjef ved Odonata på Fornebu. Rock 'n' Roll Catering leverer frisk frukt ved målgang i MiniSkiLøpene. Deilig ny energi som kommer godt med for slitne, unge løpere.

Besøk nettside

×

Norsk Trafikksikring

Norsk Trafikksikring AS er totalleverandør av tjenester innen arbeidsvarsling. Selskapet leverer kurs, tjenester og utleie av materiell over hele landet.

Besøk nettside

×

L'Occitane

L'Occitane har produsert kvalitetsprodukter til kropp og ansikt samt dufter laget på naturlige ingredienser i over 30 år. Fra L'Occitane på Ski storsenter får vi gaveeske som loddes ut til heldige deltakere.

Besøk nettside

×

Tusenfryd

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark, med et stort utvalg attraksjoner for store og små. Ta en tur for å få fart på adrenalinet, eller for å ha en hyggelig dag med familien. Hvert år har SkiLøpets unge deltakere kunnet vinne gratisbilletter til parken - så også i jubileumsåret.

Besøk nettside

×

PartyTime AS

PartyTime selger alt du trenger til en vellykket fest, bursdag, karneval etc; kostymer, ballonger, barartikler, dekor og pynt, Piñatas (pinatas), fyrverkeri/pyro med mer. I tillegg selger og leier vi ut lyd, lys og DJ utstyr.

Besøk nettside

×

Sikt Reklame

SIKT Reklame har levert reklameløsninger med skreddersøm siden 2005, og er et moderne reklamebyrå som tar trender alvorlig uten å hoppe på alle, og vi vet at god design oppstår i samspillet med våre kunder. Da SkiLøpet måtte bytte ut sine nettsider fordi løsningen de gamle lå på skulle legges ned, var det med særdeles god hjelp av SIKT Reklame at SkiLøpets nettsider ble så proffe og moderne.

Besøk nettside

×

Löplabbet Ski

Löplabbet er Norges eneste kjede av butikker som spesialiserer seg på løping, og kun det. Betjeningen du møter i butikkene er selv løpere og har en masse kunnskap, erfaringer og tips å dele med deg som kunde. Utvalget er håndplukket av våre eksperter og skal dekke et så stort spekter av ulike bruksområder og type føtter som mulig. Et bredere og mer komplett utvalg av løpesko må du ut av landet for å finne.

Besøk nettside

×